Zatezanje i sužavanje vagine laserom

Zatezanje i sužavanje vagine laserom – U nekim situacijama nakon porođaja žena može imati utisak da je vagina manje zategnuta, šira, da zidovi vagine vuku na dole, seksualni odnosi su drugačiji nego ranije.

Iz tog razloga se može uraditi podmlađivanje zidova vagine laserskim tretmanom. Na ovaj način se remodelira stari i stvara novi kolagen zahvaljujući toplotnim i svetlosnim efektima lasera.

Plasira se poseban stakleni spekulum, a potom laser po tačno utvrđenoj proceduri. Intervencija je bezbolna, traje oko trideset minuta. 

Pacijentkinja se odmah vraća uobičajenim životnim aktivnostima. Potrebno je da izbegava seksualne odnose i dizanje teških predmeta nedelju dana. 

Kontrola se radi nakon četiri do šest nedelja kada se odlučuje o ponavljanju intervencije. Najčešće je potrebno uraditi dva do tri tretmana.

Lasersko zatezanje vagine savetuje se svim ženama koji imaju osećaj da „više ništa nije isto“ posle porođaja – vagina je šira, postoji osećaj „vučenja nadole“, ponekad se tokom tuširanja oseti da je niži prednji zid vagine, intimni odnosi nisu više onakvi kakvi su bili.

Zakažite svoj pregledu u AB Medicalu i ostanite ZDRAVOLEPI

Zatezanje i sužavanje vagine