Nehiruški lifting lica nitima

Nehirurški lifting lica nitima je minimalno invazivna kozmetička procedura dizajnirana da podigne i zategne opuštenu kožu lica. Ova inovativna tehnika je stekla popularnost kao alternativa tradicionalnim hirurškim zatezanjima lica jer nudi nekoliko prednosti, uključujući manji period oporavka, manje rizika i rezultate koji izgledaju prirodno. Šta podrazumeva nehirurški lifting lica sa nitima?

Vrste niti: Postoje različite vrste niti koje se koriste u nehirurškom zatezanju lica. Najčešći konci su napravljeni od PDO (polidioksanona), biorazgradivog materijala koji se široko koristi u medicini. PDO niti stimulišu proizvodnju kolagena, što pomaže u poboljšanju teksture i elastičnosti kože tokom vremena.

Nehiruški lifting lica

Konsultacije: Pre nego što se podvrgnu podizanju niti, pacijenti imaju konsultacije sa kvalifikovanim estetskim hirurgom ili dermatologom. Tokom ove konsultacije, razgovara se o pacijentovim brigama lica, ciljevima i istoriji bolesti kako bi se utvrdilo da li su odgovarajući kandidati za proceduru.

Procedura: Sama procedura podizanja niti se izvodi u kliničkom okruženju i često traje oko 30 minuta do sat vremena, u zavisnosti od obima tretmana. Primjenjuje se lokalna anestezija ili krema za utrnuće kako bi se osigurala udobnost pacijenta.

Umetanje konca: Hirurg koristi tanku, šuplju iglu za ubacivanje konca ispod kože. Konci su strateški postavljeni za podizanje i repozicioniranje opuštenih tkiva, kao što su obrazi, vilice ili vrat.

Trenutno podizanje: Kako se konci ubacuju, oni podižu kožu i pružaju trenutne rezultate. Pacijenti često mogu primetiti primetno poboljšanje izgleda lica odmah nakon procedure.

Stimulisanje proizvodnje kolagena: Tokom narednih nedelja i meseci, PDO niti se postepeno rastvaraju, ali njihovi efekti ostaju i dalje jer stimulišu prirodnu proizvodnju kolagena u telu. Ova proizvodnja kolagena dodatno poboljšava čvrstinu i teksturu kože.

Oporavak: Nehirurška zatezanja lica sa nitima obično imaju minimalno vreme oporavka u poređenju sa tradicionalnom operacijom zatezanja lica. Pacijenti mogu osetiti otok, modrice ili blagu nelagodnost, koje obično nestaju u roku od nekoliko do nedelju dana. Većina pojedinaca može se vratiti svojim redovnim aktivnostima prilično brzo.

Rezultati: Rezultati podizanja niti su obično suptilni i prirodnog izgleda, sa više podignutim i mladalačkim izgledom. Dok trajanje rezultata može varirati od osobe do osobe, oni uglavnom traju oko 12-18 meseci. Neki pacijenti se mogu odlučiti za korektivne kako bi zadržali efekte.

Ukratko, nehirurški lifting lica sa nitima nudi minimalno invazivan način za podmlađivanje lica i postizanje mlađeg izgleda bez potrebe za operacijom. Za pojedince koji razmatraju ovu proceduru važno je da se konsultuju sa kvalifikovanim i iskusnim estetskim hirurgom kako bi utvrdili da li je to prava opcija za njih i kako bi osigurali siguran i efikasan ishod.

Posavetujte se sa stručnjacima AB Medical i zakažite prve konsultacije već danas.