Epilacija

Epilacija laserom predstavlja metodu izbora za rešavanje maljavosti bilo iz estetskih ili medicinskih razloga.

Laserskom epilacijom se mogu bezbedno tretirati svi delovi tela.

Najbolji rezultati se postižu u kombinaciji bele kože, odnosno kože osnovnog tena i što tamnije i deblje dlačice.

Laserski zrak cilja pigment melanin koji daje boju dlačicama i u kratkom vremenu svetlost pretvara u toplotu ( fototermoliza ) pa trajno uništava dlake koje su u aktivnoj fazi rasta.

Broj tretmana zavisi od boje i debljine dlačica, područja tela koja se tretira , ciklusa rasta dlake kao i od dubine korena. Obično je potrebno od 3 do 5 puta u vremenskom razdoblju od 4 do 8 nedelja. 

Priprema za tretman

Pre odlaska na tretman trebalo bi izbegavati izlaganje sunčevim zracima i solarijum bar 6 nedelja. Dlačice se 4-6 nedelja pre samog tretmana ne smeju čupati iz korena ( topli ili hladni vosak, pinceta, epilator…) već samo uklanjati sa površine ( brijač, depil /epil krema, trimer, makazice…). Par dana pred sam tretman potrebno je dlake više ne dirati, jer je potrebno da dlaka izraste par  milimetara za sam tretman (1-2mm). 

Sam tretman 

Laserski tretman epilacije je brz i bezbolan. Tokom samog rada, koža se kontinuirano hladi, pa se subjektivni osećaj svodi na blago peckanje, posebno na delovima koji su osetljiviji ili su gušće prekriveni dlakama. 

Nega nakon tretmana 

Nakon samog tretmana može se javiti kratkotrajno crvenilo i blago oticanje oko mesta same dlake. Na tretirano područje se nanosi regenerativna emulzija ili krema . Nakon tretmana potrebno je izbegavati solarijum ili izlaganje sunčevim zracima. Za tretman ne postoje apsolutne kontraindikacije. Tretman se može uz adekvatnu pripremu raditi tokom cele godine.

Ključne reči :

  1. Trajno
  2. Bezbedno
  3. Brzo 
  4. Efikasno 
Epilacija
Epilacija
Epilacija